top of page
vanhus.jpg

PALVELULIIKENNE

Robottibussien reitit, pysäkit ja aikataulut voidaan suunnitella joustavasti, mikä parantaa palveluliikenteen saavutettavuutta esimerkiksi ikääntyneille ja liikuntarajoitteisille. Palvelu paranee myös, kun kuljettajat voidaan vapauttaa palvelutehtäviin.

SENIORIEN JA LIIKUNTARAJOITTEISTEN ASIALLA

 

Suomessa on 0,9 miljoonaa yli 65-vuotiasta. Vuoteen 2040 mennessä heitä on yli 1,5 miljoonaa, eli merkittävä osa maamme väestöstä. Usein senioreilla on liikuntarajoitteita, jolloin julkinen liikenne ei palvele heitä parhaalla tavalla.  

 

Robottibussien reittipohjaisten ratkaisujen avulla seniorit pääsevät terveyspalvelujen ääreen, hoitamaan asioitaan ja tapaamaan ystäviään. Palveluliikenne robottibussilla sopii seniorien lisäksi myös liikunta- ja aistirajoitteisille henkilöille sekä esimerkiksi koululaisille.

 

Robottibussien etuihin kuuluu turvallisuuden tunne. Kyyti on tavallista hitaampaa ja tasaisempaa. Bussin mukana kulkee turvakuljettaja, joka ei ohjaa bussia, vaan avustaa matkustajia kyytiin ja pois, neuvoo turvavöiden käytössä sekä tukee ja ohjaa matkustajia aina tarvittaessa.

RATKAISU ASIAKASTARPEEN MUKAAN

Reittien suunnittelussa otamme huomioon alueen liikenteen ja tiestön sekä palvelupisteet, joissa asiakkaat haluavat asioida: ruokakaupat, kahvilat, ravintolat, apteekit, kirjastot, terveysasemat jne.  Säännöllisen, reittipohjaisen liikennöinnin ansiosta asiakkaiden on helppo suunnitella liikkumistaan.

 

Palveluliikenteen robottiajoneuvot valitaan aina asiakkaiden tarpeet huomioiden. Ajoneuvoissa on palveluliikenteeseen erityisesti sopivia ominaisuuksia, kuten sivuille avautuvat ovet, matala astinlauta, turvavyöt sekä tasainen ja rauhallinen vauhti. Robottibussi pysähtyy aina tien reunaan.

 

Autonomisen ajamisen taso palveluliikenteessä on L3, joten bussissa on aina matkustajia avustava turvakuljettaja. Turvakuljettajien koulutuksessa kiinnitetään ajoneuvokohtaisten vaatimusten lisäksi erityishuomioita asiakaspalveluun ja sen erityispiirteisiin palveluliikenteessä. 

Senioriasukkaille löytyi ennakkoluuloton ratkaisu Lahdessa

Lahdessa Remotedin robottibussi kuljetti ikäihmisiä palvelujen äärelle turvakuljettajan avustuksella.

HALUATKO KUULLA LISÄÄ?

Ole yhteydessä, kuulet autonomisista ajoneuvoista ja niiden tarjoamista mahdollisuuksista.

bottom of page