top of page
Ohmio 12_seater_1.jpg

PAREMPAA JOUKKOLIIKENNETTÄ, TEHOKKAAMPAA LOGISTIIKKAA

Tarjoamme asiakkaillemme kokonaisvaltaisen avaimet käteen -ratkaisun. Palvelumme ytimessä ovat sähköiset, autonomiset robottibussit, jotka toimivat osana joukkoliikennettä tai logistiikkaa kaupungeissa, kampusalueilla ja teollisuudessa.

PALVELUALUEET

Kunnat ja joukkoliikenne

Autonomiset ajoneuvot tarjoavat kiehtovan mahdollisuuden liikkumispalveluiden kehittämiseen kaupungeissa ja kunnissa. Ne täydentävät perinteistä joukkoliikennettä ja tarjoavat "viimeisen kilometrin" ratkaisuja jo useissa suomalaisissa kaupungeissa.

Teollisuus ja kauppa

Robottiajoneuvojen avulla voidaan tehostaa tuotantoa, vähentää päästöjä, parantaa logistiikkaa ja edistää ihmisten ja tavaroiden turvallista liikkumista. Autonomiset ajoneuvot ovat joustava osa teollisuuden, kaupan ja kampusten uutta liikkumisen infrastruktuuria.

Palveluliikenne

Robottibussien reitit, pysäkit ja aikataulut voidaan suunnitella joustavasti, mikä parantaa palveluliikenteen saavutettavuutta esimerkiksi ikääntyneille ja liikuntarajoitteisille. Palvelu paranee myös, kun kuljettajat voidaan vapauttaa palvelutehtäviin.

PALVELUKONSEPTI

Remoted on keskittynyt "liikkuminen palveluna" -palveluliiketoimintaan (Mobility as a Service, MaaS). Emme kehitä tai valmista robottiajoneuvoja, vaan vuokraamme tai hankimme ajoneuvot niiden valmistajilta, kuten Karsan, Easymile, Ohmio ja AuveTech. Asiakkaanamme saat meiltä kaiken tarvittavan avaimet käteen -periaatteella.

  1. Reitin ja halutun palvelutason määritys

  2. Reitin testaus ja käyttöönotto

  3. Palvelun integrointi reittioppaaseen

  4. Liputus ja maksupäätteet

  5. Ajoneuvot, vakuutukset ja rekisteröinnit

  6. Etävalvonta ja turvakuljettajat

  7. Ajoneuvojen huollot, siivoukset ja ylläpito

  8. Operointi halutun palvelutason mukaisesti

L0

Täysin manuaalinen

L1

Kuljettajan avustus

L2

Osittainen autonomia turvakuljettajan kanssa

L3

Pitkälle viety autonomia turvakuljettajan kanssa

L4

Pitkälle viety autonomia ilman turvakuljettajaa

L5

Täysin autonominen

AUTONOMIATASOT

Robottiajoneuvoissa autonomiatasot L0-L5 perustuvat SAE Internationalin (Society of Automotive Engineers) kehittämään standardiin, joka määrittelee autonomisen ajamisen eri tasot. Tasoja käytetään kuvaamaan autonomisten ajoneuvojen kykyjä ja autonomisen toiminnan laajuutta. Käyttämämme autonomiatasot ovat L3 ja L4.

Palvelussamme ajaminen integroidaan aina omaan etävalvontakeskukseemme, jossa etäoperaattorimme valvoo ja tarvittaessa ohjaa ajoneuvoa. Palvelukonseptiimme sisältyy autonomiatason määritys kullekin palvelualueelle.

 

Joukkoliikenne: L3/L4

Kaupungit: L4

Palveluliikenne: L3

Teollisuus: L4

"Tavoitteenamme on kehittää

kaupunkiliikennettä monimuotoisemmaksi

ja vapauttaa tilaa autoilta ihmisille."

Mika Rytkönen

Chief Business Officer

Remoted

Kempower siirtyi robottibussien käyttöön Lahden tehtaillaan

Kestävää tehdaslogistiikkaa: Remotedin sähköiset robottibussit kuljettavat tavaroita Kempowerin kahden tehtaan välillä Lahdessa.

AJANKOHTAISTA

HALUATKO KUULLA LISÄÄ?

Ole yhteydessä, kuulet autonomisista ajoneuvoista ja niiden tarjoamista mahdollisuuksista.

bottom of page