top of page

Kempower siirtyi robottibussien käyttöön Lahden tehtaillaan

Päivitetty: 21. maalisk.

Kestävää tehdaslogistiikkaa: Remotedin sähköiset robottibussit kuljettavat tavaroita Kempowerin kahden tehtaan välillä Lahdessa.Automaattista tavarankuljetusta

 

Kempower halusi tehostaa ja automatisoida tavarankuljetuksensa kahden tehtaan välillä Lahdessa. Lähtökohtana oli testata ja todentaa, kuinka robottiajoneuvot sopivat modulaaristen voimayksiköiden kuljettamiseen tuotantoyksikön ja tuotantotilojen välillä.  Aiemmin voimayksiköiden siirto tehtiin kuorma-autoilla. Samalla haluttiin pilotoida älykästä robottiauton latausta Kempowerin tehtailla. 

 

800 metrin pituinen reitti ajetaan kahden pysäkin välillä siten, että ajoneuvo odottaa aina uutta tehtävää voimayksikköjen tuotantolaitoksella. Kun ajoneuvo on lastattu, se lähetetään liikkeelle kohti tuotantolinjaa. Lähtöpaikassa on selkeä tila, jossa ajoneuvo odottaa toimeksiantoa ja jossa se voidaan huoltaa ja ladata.

 

Käyttöönotosta merkittäviä hyötyjä

 

Kempowerille sähköisten robottibussien käyttöönotto on tuonut useita etuja. Robottibussit auttavat tehostamaan tuotantoa, pienentämään kalliita välivarastoja, vähentämään päästöjä sekä optimoimaan tuotannon ja logistiikan prosesseja. 

 

Kempowerin strateginen ratkaisu on askel kohti tehokkaampaa automatisoitua tuotantotapaa, joka vahvistaa paikallista valmistuskapasiteettia Suomessa. Samalla se tuo esiin suomalaista osaamista sähköisen kuljetusteknologian alalla.

 

"Olemme innoissamme tämän virstanpylvään positiivisesta vaikutuksesta toimintaamme pääkonttorissamme Lahdessa. Haluamme edistää sähköisen kuljetuksen laajaa käyttöönottoa kohti tehokkaampaa, automatisoitua tulevaisuutta", iloitsee Kempowerin COO Sanna Otava.

 

댓글


bottom of page